• Background Image

    Introducere in Misterele Numarului de Aur: Aspecte Istorice si Spirituale

    April 5, 2017

April 5, 2017

Introducere in Misterele Numarului de Aur: Aspecte Istorice si Spirituale

De-a lungul istoriei artei a fost identificată o proporție, care a fost aplicată de cei mai mari artiști. Această proporție reușește să aranjeze elementele compoziției într-un mod armonios și atractiv.

numărul de aur

 “Prin artă te vei detașa de ține însuți. Iar măsura și numărul de aur te vor apropia de absolut.”- Constantin Brâncuși

Cunoscută sub numele de Secțiunea de aur, Numărul de aur, Regulă de aur, iar unii se referă la ea folosind termenul latin Phi. Este prezentă pretutindeni în natură, chiar și în corpul uman.

Aranjarea elementelor nu este deloc întâmplătoare, ele sunt ordonare într-un mod precis și au o armonie generală.

Și în lumea design-ului modern, poziționarea elementelor în pagină ține cont de aceste reguli divine. Vezi cum au aplicat cele mai mari branduri numărul de aur din acest articol.

Numărul de aur și spiritualitatea

Secretele dezvăluite ale Numărului de Aur explică inteligența tainică a naturii și ne permit să descoperim, totodată, misterele fascinante ale proporțiilor divine.

Fără indoială mulți dintre noi ne-am întrebat care este secretul frumuseții, armoniei și al diversitătii formelor minunate ce apar în natură.

Toate creațiile uluitor de frumoase ale naturii sunt, în realitate, manifestări ale unei armonii divine, care ne face să intuim că există în permanentă o anumită necesitate ascunsă în spatele oricăror forme.

Numărul de Aur este numărul cel tainic după care au fost alcătuite toate speciile ce au viată. El este același cu Numărul fundamental (φ).

Acest Număr de Aur (φ) este esența cea tainică a iubirii eterne. El este totodată expresia ordinii universale și a legii divine a iubirii, ordine și lege care există și acum și va exista mereu, exprimând în veșnicie frumusețea, măretia și puterea fără de sfârșit a lui Dumnezeu.

Observând că o asemenea proporție creează cea mai puternică senzație de frumusețe, Leonardo da Vinci a fost indreptătit să numească acest număr „sectio aurea”, adică „sectiunea de aur”.

numărul de aur

Numărul de aur trezește un puternic sentiment de frumusețe, armonie și infinitate.

”Frumusetea este adevăr și adevărul este frumusețe. Pentru cel care este capabil să se minuneze și să o contemple în toată splendoarea ei tainică, frumusețea se dezvăluie ca fiind ceva suprem, care ni-l revelează pe Dumnezeu.”

0 Comments

Leave A Comment

Leave a Reply